Tuesday, June 30, 2009

diy memasang projector head lamp(diy install head lamp projector)

nampak kemas dan mantap tapi kereta dah cabok (look cool with projector)
head lamp ni lampu warna kuning tak silau sangat(using normal bulb only the light not so sharps)1.Buka bonet kereta cari lokasi head lamp (find headlamp location) 2.Buka dua skru dibelakang head lamp,gunaka soket 10mm (unscrew the two bolt behind headlamp)
spring retainer untuk memegang signal lamp (spring retainer to hold the signal lamp)
signal lamp sudah dilonggarkan dari breketnya (signal lamp loosed from it brackets)
3.tarik spring sehingga signal lamp tercabut.(pull the spring retainer until it release the signal)4.cabut 2 wayar konektor.5.buka dua skru di sisi head lamp.tarik keluar head lamp.
6.masukan new head lamp.pasang semula skru belakang dan skru sisi.pasang signal semula.sambung wayar connector semula.check samada mentol menyala...selesai



diypomen facebook


Blog Advertising

17 comments:

  1. bro...

    good...good...

    tambah la byak DIY lagi...


    --------
    http://naruto-kids.blogspot.com/
    http://duit-ringgit.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ok.kalau ada projek lagi saya post.kalu sapa -sapa ada projek tu share la sama-sama.boleh tambah ilmu.ingat nak bolt on turbo kat engine ni tapi ongkos tak cukup.

    ReplyDelete
  3. Terimakasih kerana beri panduan.

    ReplyDelete
  4. Bro aku dah try cabut headlamp tu tak boleh. Tersangkut :-(. Org ckp tekan bumper sket, pon dah buat tapi tak boleh gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ketat sikit,,signal kena buka baru senang,, cuba cek ada screw yg x buka lagi tak

      Delete
  5. JPJ tahan x kalau pakai lampu mcm ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni mentol standard je ,,yg x boleh tu pakai hid yg silau mentol watt tinggi siap pakai box convertor tu

      Delete
  6. Blh ke projctr tu pkai bulb biasa? Terang gak kerr lmpu tu klau mlm tuan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ni mmg dia dtg mentol kuning biasa,,terang sikit saja pada headlamp stabdard

      Delete
  7. Oww cmtu..so klau sye p kdai bli headlamp projectr ni dan mnta dorang pasang lampu kuning biasa tu blh la kn tuan

    ReplyDelete
  8. Kalau jenis mentol biasa blh la...kalau yg dah pakai power conveter x boleh..nanti mentol cpt terbakar..watt dia tinggi

    ReplyDelete
  9. Kalau jenis mentol biasa blh la...kalau yg dah pakai power conveter x boleh..nanti mentol cpt terbakar..watt dia tinggi

    ReplyDelete
  10. Owhh ok Tq ats pencerahan tuan

    ReplyDelete
  11. Bro awai..ad no fon? Boleh sy wassap. Sy ad prob ttg lampu projektor. Civic fd

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf muhammad anas saya tak buat repair hanye share sedikit pengalaman saja

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails