Saturday, February 25, 2012

Service gearbox automatic


Service gearbox automatic
Gear box auto saya dah nak problem,tanda-tanda nak rosak dah ada,masuk gear drive tak nak jalan,,,kadang-kadang  tu tukar gear pon jadi ter free.Tak berani dah nak bawa kereta ni keluar takut kantoi kat tengah jalan.hu! hu! Nak kena tukar gear box baru ke??ringgit Malaysia lagi nih…fakir punya fakir saya nak cuba service dahulu gear box ni,mana tahu boleh diselamatkan lagi…
Barang yang diperlukan
4liter minyak gearbox,filter,gasket dan gasket sealent

                                                   minyak,gasket,filter dan gasket maker

1.start dan panaskan engine kereta beberapa minit,tarik handbreak dan tekan break kemudian gerakan tombol gear ke semua  peringkat gear..dari P-à L.lakukan beberapa kali,kemudian off engine.
2.Jack kereta,buka skrew di oil sum dan di sebelah kanan gear box.biarkan minyak menitik sampai kering.
                                                           buka dua skrew ni
                                                 biar minyak mengalir sampai kering


3.buka  semua skrew di oil sum,tanggalkan oil sum dari gear box,kalau susah nak cabut ketuk sedikit oil sum dengan tukul getah.

                                               oil sum dah dibuka dari gear box

4.Bersihkan penakung minyak dari segala kekotoran,kikis gasket lama sehingga bersih berkilat.cuci penakung minyak sehingga bersih dan keringkan ia.
dah kilat saya cuci dengan serbuk sabun ,lepas tu keringkan kat tgh panas matahari
5.Buka penapis minyak dari gearbox,ada empat skrew semuanya
                                                penapis minyak dah kotor
6.bersihkan gasket yg melekat di gear box
7.Pasang filter baru ke gear box semul

8.sapu satu lapisan nipis gasket maker dipermukaan oil sum,lekatkan gasket baru,dipermukaan gasket sapukan lapisan nipis gasket maker juga.(jangan terlalu tebal nanti minyak keluar).
                                                               gam gasket
                                                    sapukan gam gasket
9.Pasang semula penakung minyak ke gear box.Ikat skrew secara bersilang .Ketatkan  secukupnya.(jangan terlalu kuat nanti skrew boleh haus atau patah).
10.Pasang dua skrew drainage(di lubang minyak keluar)
11.Isikan minyak gear box baru,gunakan corong dan pipe untuk mengisi minyak .semasa mengisi minyak ,kenderaan mestilah berada ditempat yg rata.Isi lebih kurang  3 botol setengah dahulu.Start engine ,running untuk beberapa minit,tarik handbrake dan masuk gear N(neutral).Ukur minyak gear dgn dipstick.Kalau kurang tambahkan lagi minyak sampai ke  tahap optimum.
                                      corong dan pipe utk mengisi minyak gear box
                                                         isi minyak disini
13.Akhir sekali check dikawasan sambungan gasket di penakung minyak dan sambungan pipe tidak ada sebarang kebocoran disitu….

*** semasa service gear box saya terus pasang oil cooler jasma sekali..Dah seminggu test kereta Alhamdulillah gearbox masih berfungsi dengan baik,gear pun dah terasa ringan(harap-harap boleh la pakai lama sikit gearbox ni sementara nak tukar yang baru)….next post saya tunjukan cara-cara pemasangan oil cooler……ok chow,,jangan cilok mencilok….




                                                                ATF oil cooler











Monday, February 6, 2012

Kunci pintu kereta manual jem lagi


Kunci manual jem lagi
Bulan lepas hanya spray sahaja,tahan untuk masa sebulan saja,pintu buat hal lagi..pintu sebelah pemandu tak boleh dibuka,kena masuk pintu belah penumpang..bosan tol.Sebelum raya cina ada pergi dua bengkel suruh dia orang repair tapi semua tak nak buat,di orang kata mungkin rod dalam pintu tu dah hilang,susah nak cari part tu katanya..aduh kena buat sendirilah nampaknye..ok jom kita buat diy lagi..
Peralatan..screw driver
Tahap kesukaran=mudah kalau dah biasa buat diy
*peringatan=test dulu kunci berfungsi dengan baik sebelum menutup pintu
1.Check punye check,rupanya spring perumah kunci dah rosak,springnya dah lemah tak boleh membingkas lagi.Jadi saya hanya perlu membeli perumah kunci saja(ibu kunci),harganya rm25 siap dengan anak kunci baru.

2.buka panel cover pintu dahulu.
3.buka dua screw pemegang penarik pintu
4.buka rod tuil dari penarik pintu dan dibawah gear lock
                                                             rod  penarik pintu
  

                                                        rod bawah di gear lock
5.cabut keluar penarik pintu dari pintu
                        tarik saja keluar ,kalau ketat cungkil sedikit dgn screw driver
6.cabut ibu kunci dari badan penarik pintu,cungkil clip dengan screw driver untuk membuka clip
                                                     cungkil clip dengan screw driver
                                                          dah terbuka
7.masukan ibu kunci dan clipkan semula ke penarik pintu
                                              dah masuk ibu kunci yg baru
8.Pasang semula penarik pintu ke tempat asalnya
a)masukan penarik pintu dan pasang semula dua screw ke pintu
b)pasang rod atas dan bawah
c)test anak kunci dan penarik pintu,kalau dah ok baru pasang penal cover pintu.
selesai

huh lega rasanya pintu dah boleh buka,memang tension pasal pintu nih..pernah kena kiri kanan jem,keluar masuk ikut pintu belakang..

diypomen facebook






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails