Tuesday, December 25, 2012

menukar coolent spare tank

Penutup coolent spare tank saya dah loose,tak boleh nak tutup sepenuhnye.walaupon bende ni simple,hanya tangki plastic tapi kalau dah bocor engine boleh overheating.seperti biasa soping kat kedai sparepart,nak cari penutup sahaja malangnya tak de jual,terpaksalah beli dgn tangki sekali,harganye rm23..
1.buku tutup tangki ,lakukan kerja ni semasa engine dlm keadaan sejuk.buka dua skrew yg memegang tangki coolent,lihat gambarajah dibawah
coolent spare tank baru
                                          buka dua skrew ,lepas tu tarik saja tank keluar

2.pasang tank baru,dan sambung return hose ke tudung yg baru.
                                                               tank baru dah pasang

                                     pasang hose return hose ke tudung tangki semula

3.Isikan air sampai tanda full di tangki dan tutup tudung semula...selesai

looking for car performance part please click >>>> diypomen motorsport

Sunday, December 16, 2012

MASTER PAM BREAK ROSAK

TENGAH syok memandu sambil layan lagu di sinar fm,tiba -tiba kereta depan menekan break,aku pon secara normal tekan break jugak lah..,ehh kete tak nak berhenti,, berdegup jantung ni,,aku pun terus pam pedal,,hu hu nasib baik tak sondol kereta depan...syukur tak merempit,kalau tidak accident tadi..kena pam dua tiga kali dulu baru break nak makan..tak boleh jadi ni bahaya ,kena balik rumah terus..

1.Kalau kes macam ni biasanya ada kebocoran berlaku di pam break atau di master pam cylinder break.

cek keempat-empat break adakah ada sebarang kebocoran disitu,kemudia cek juga di master pam cylider





chek dikawasan sambungan sekiranya ada berlaku kebocoran minyak disitu


2.saya dah chek keempat break,semuanya ok hose line pon tak bocor,jadi masalah nya adalah berpunca dari master break pam ,master break pam duduk dalam kawasan engine.memang pasti benda ni dah rosak sebab ada nampak kesan minyak kat kawasamn body master pam.

master pam break






3.pegi kedai sparepart cari barang,yg baru original harganya rm100,yg local rm60 ,aku pon suruh dia keluarkan dua barang tu utk compare,ternyata ori memang cantik ,memandangkan bajet tak cukup saya ambil yg local (tapi high grade,saya check material dia dulu takut ada sebarang kekurangan,nampaknya ok).lepas tu tambah dengan sebotol minyak break dot 3 rm10..jadi total semuanya rm70..sebelum bayar saja nak kacau apek tu,,apek tahan ke ini barang,,lu mau tahan lama angkat la ori punye,,ini pon ok juga,itu negeri yg buat ini barang sudah lancar roket tiga kali ma..u mau murah lagi pon ada tapi tak tahan lama loo..aku pon jawap ok ,ok tauke  tak pe nak yg ni je...kalau layan apek ni memang tak selesai kerja saya...

4.gunakan picagari untuk mengeluarkan minyak break  di dalam takungan minyak

4.buka dua hose besi yg melekat di master pam



guna spana size 10,hati2 ,pakai cermin pelindung mata,kadang minaak boleh terpancut kelur,,minyak break boleh melunturkan cat kereta,so lapik  kain disekitar tempat berkerja,bila selesai basuh dengah air ditempat yg terkena minyak break.


5.buka dua skrew yg mengikat master pam ke break servo.kalau susah nak keluar cungkil dengan screw driver besar.
                                                                    buka screw ,tgk anak panah



                                                                                            master pam dah dibuka
pasang master pam baru,ikat dua skrew di serbo dulu,tapi jangan ketatkan dulu,pasang dua hose besi ke master pam,ketatkan semua screw.isi minyak break sampai penuh,dan buat bleeding di master pam dan di keemapat break..test sistem break anda,pastikan semua beroperasi dengan sempurna.*cara bleeding break ada di post yg terdahulu..cuba search di kotak search.
pam break baru dan dot3 minyak break



            
                                                            pam baru sedang di pasang

ok dah siap,,kalau break kurang pressure buat bleeding di sini juga,,tgk anak panah.


Perhatian..kerja diy ni tak sesuai untuk  yg baru,kalau nak buat juga mestilah dibantu oleh org yg dah mahir dan berpengalaman ,hanya untuk rujukan pembaca saja,sekiranya mengalami keroskan break anda tahu masalahnya dimana,,kegagalan atau kesilapan dlm kerja baik pulih ni amat merbahaya kerana boleh menyebabkan kemalangan,,,saya tidak bertanggung jawap atas kecuain dan kesilapan anda.


looking for car performance part please click here    tq    >>>>>. diypomen motorsport

Monday, November 5, 2012

Memasang push start button


 Bulan lepas dah pasang push start button untuk kereta wira.sekarang ni kereta dan motor dah byk pakai start buton,rasanya mudah saja nak pasang benda ni.model ni saya hanya guna  power swith dan push button,swith yg lain saya tak guna.

1.mula –mula cari lokasi yang sesuai untuk anda letakkan suis tersebut.pilihan saya dekat tempat spiker depan kerana speker dah tak guna lagi,buka cover dibawah stereng,gunaan  gergaji besi untuk menebuk  lubang  dashboard.
lubang dah siap di tebuk
2cari lokasi wayer ignition dan wayar starter dahulu.
3.kesan wayar yg nak disambung ke push button .relay  dan strater,caranya mengesan wayar-wayar tersebut  tgk kat link ni,,,http://diypomen.blogspot.com/2009/12/diy-memasang-turbo-timerturbo-timer.html....wayer starter adalah wayar yg tiada  power.(sumber kuasa)


4.smabung wayar starter ke kaki rely
5.sambung wayar power ke kaki relay
6.sambung kaki relay negative ke body
7.smabung wayar power ke push button,dan dari push button kekaki  relay

tengok gambar di atas...wayar biru dari relay sambung ke wayar starter,
wayar hitam ke punca negative(body kereta)
wayar merah ke suis dan push button
push button ke wayar merah relay ,sambung satu wayar tebal dari bateri ke suis on/off. .wayar antara bateri dan suis on /off kena taruk satu fius(30A).

8.dah siap semua  penyambungan,skrukan push button ke dashboard. dan pasang semula dashbord...
selesai

suis asal boleh guna dan push button pon boleh guna




Friday, October 26, 2012

memasang jasma 14 inci kipas radiator high speed


Salam Aidil Adha  kepada  keluarga dan kawan-kawan  semua dan  juga selamat menjalankan ibadah Korban.hari ni saya tak dapat balik kampong sebab radiator lama dah bocor,hanya dapat bertahan  1tahun 10bulan selepas diwelding.nampaknya dah kena tukar radiator baru.alang-alang tukar ,saya pasang sekali kipas radiator 14inci high speed brand jasma,,,lepas solat sunat raya terus operasi…

letakan kipas baru diatas permukaan radiator untuk membuat mounting plat kipas,
2.potong plat aluminium untuk mengikat kipas ke radiator.
aluminium plate  boleh beli di kedai hardware
3.gunakan skrew untuk mengikat plate ke kipas,,hu hu saya ada 1 screw je..kedai apek tutup,nasib baik ada cable tie.
plate siap dipasang

kipas dah siap pasang ke radiator
4.potong wayer sensor dari kipas lama dan sambung ke kipas baru.kalau pasang di depan radiator angin mesti meniup ke arah engine.
wayer suhu sensor
wiring kipas dan sensor suhu dah siap
5.pasang radiator dan test kipas....selesai,,besok pagi boleh la  balik kampung....


Saturday, October 6, 2012

Mengecat sport rim

salam kawan-kawan,kali ni saya nak kongsi cara mengecat sport rim ,tu hari pegi kedai tayar nak tukar tayar baru.Pergi kedai tayar  di kelang dapat tayar size 16.. rm170..yg tak best tu tgk sport rim tergoda nak tukar,pi la gatal mulut tanya harga,dia offer trad in rim   lama dengan yg baru  dlm rm900.saya pon setuju,suruh dia pasang,,ha ,ha ,ha tak boleh masuk sangkut dgn break disc saya,,so tak jadi tukar,,malangnya masa buka screw satu tred knuckle  dah rosak sebab dia pakai gun,dia kata kalau pasang skrew mesti patah knuckle tu..tension ganas betul dia org tu,,pas tu saya x bagi dia pasang,,saya terus pasang sendiri pakai screw aluminium,nasib baik boleh masuk ..tak berani dah nak pakai screw yg keras...

ok..sebenarnya saya teringin nak pakai rim kaler hijau,tapi x boleh
masuk ,nak tak nak kena cat sendiri lah'

untuk 4 biji tayar hanya perlu 3 tin cat hijau apple dan 2 tin cat clear

1.buka tayar dgn cara yg betul..jek kereta dan pasang tayar spaire.
                                                                   buka tayar
2,basuh tayar dan rim sehinggaa bersih bersinar
kalau ada calar gosok dgn kertas pasir

                                                       basuh sampai bekilat
3.selepas kering ,tutup tayar dengan tape dan kertas suratkhabar supaya semberun cat tak melekat ke kawasan taya.
4.saya sembur 3 lapisan warna hijau...dan dua lapisan cat coating
dah sembur lapisan pertama,biar kering dahulu baru buat semburan yg kedua

5.bila dah kering sepenuhnya barulah pasang rim semula...selesai




sport rim warna green apple

Wednesday, September 5, 2012

Pemasangan benan tow hook


Pemasangan benan tow hook
.Salam selamat hari Raya,kali ni saya nak kongsi cara pasang tow hook brand benan,

1.Diy ni memang sangat mudah
2.Mula-mula ikat satu screw  dulu ke lubang pencangkuk standard ,jangan ketatkan dulu.
pasang tow hook kat sini
ikat screw atas dulu ,baru ajust screw bawah


3.ikatkan screw yang kedua,letakan satu screw pelapik di tengah-tengah  bolt supaya hook tu berada dalam keadaan tegak(tengok gambar)
masukan satu screw di tengak bolt

4.Tarik hook sampai kehujung dan ketatkan screw secukupnya..selesai



Saturday, August 18, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

ASSALAMUALAIKUM,DI  HARI YANG MULIA INI SAYA MENGUNCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.DI HARI LEBARAN INI MARILAH KITA MENZIARAHI SAUDARA DAN SAHABAT HANDAI  YG DAH LAMA TERPISAH SUPAYA HUBUNGAN SILATULRAHIM DAPAT DIERATKAN SEMULA....OK SELAMAT BERCUTI..

Sunday, August 12, 2012

DIY FLUSH RADIATOR



salam Kawan-kawan,,macam mana puasa,harap-harap semua ok je..hari raya tinggal seminggu je lagi.sebelum balik kampung ni saya nak flush radiator saya,,air radiator dah bekeladak dengan karat.



1.buka skrew drainage radiator ,lokasi paling bawah radiator,air radiator akan keluar,buka juga tutup radiator atas.
skrew  drainage radiator
air radiator dah keluar
tutup radiator dah buka
air karat dari engine dan radiator
2.dengan menggunakan pipe air alirkan air deras ke dalam radiator,lalukan air sehingga air yg keluar dari radiator adalah jernih..engine dalam keadaan off.
flush radiator dgn air yg mengalir




video


air dah jernih selepas radiator di flush



3.bila air dah jernih.pasang semula skrew drainage kemudian isi air dalam radiator sehingga penuh.start engine ,buka skrew drainage dan alirkan air semula,lakukan sehinga air yang keluar menjadi jernih.langkah ketiga ni dapat mengeluarkan air kotar didalam hose dan engine sekali.

video
4.Matikan engine,pasang semula screw drainage.isikan air bersama coolent sehingga penuh.tutup radiator dah hidukap engine..pastikan tiada kebocoran air di screw drainage...selesai

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails