Saturday, December 31, 2011


Assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada semua kawan-kawan .Selamat tahun baru 2012,ha’ ha’ saya semakin tua…Harapan saya kawan2 semua di tahun baru ini kita semua bertambah semangat untuk menghadapi cabaran hari yang mendatang.Apa pun azam tahun baru mesti ada,barulah hidup lebih bermakna.Saya doakan kesejahteraan dan kejayaan anda semua sepanjang tahun 2012 ini…Amin..kesukaran hidup adalah daya penolak untuk anda lebih berusha kearah kejayaan,jangan putus asa berusha dan terus berusha dan kejayaa itu pasti milik anda….

Wednesday, December 14, 2011

Bateri kereta


Bateri kereta
Tugas bateri kereta adalah untuk membekalkan tenaga elekterik ke starter motor dan system pembakaran kereta(distributor)semasa kereta hendak  dihidupkan
-membekalkan elekterik ke aksesori kereta seperti radio,lampu dll semasa altonater tidak berfungsi
-membekalkan tenaga elekterik ke Ecu semasa suis utama ditutup
1.Bateri kereta discharge oleh alternator semasa engine hidup.
2.Bateri yang penuh charge adalah lebih kurang 12.9volt,kalau cuaca sejuk atau hujan charge beteri akan berkurangan.
3.Bateri yang berlebihan charge boleh  merosakkan peralatan aksesori kereta seperti radio,mentol,ecu dan lain-lain.
Nilai volt beteri kereta semasa engine hidup(aircon on),saya gunakan petunjuk  volt dari volt stabilizer pivot megarizin
Beteri penuh charge =12.6v ke 14.9v
Beteri tiada charge =11.5v ke bawah
Bateri over charge=15v ke atas
*nilai volt diatas adalah nilai anggaran kasar saja dan tidak semetinya tepat

                                                      volt bateri semasa engine off




                                                        volt bateri semasa engine hidup



diypomen facebook

Saturday, December 3, 2011

membalut extractor exzos

1.saya pakai extrector 4 ,1 alloy ,dia punye panas memang tak boleh ingat..boleh rasa sampai ke atas
bonet.
2.saya guna brand Juran,1 kotak cukup untuk satau extrector.
3.peralatan dan barang yg diprlukan,gunting,cable tie,dawai.
4,kalau nak kemas dan cantik lebih baik buka exzos,saya tak buka sebab nak cepat..janji exzos tu tak panas lagi sudah la.
3.sebelum membalut exzos tu ,basahkan exzos rap dengan air dahulu ,supaya  habuk fiber tak berterbangan..kalau kena tangan gatal bro'''
4.saya balut dari bahagian tepi dahulu,selepas beberapa lilitan ikat dengan cable tie.bahagian atas memang boleh pakai aluminium cable tie,yang bawah tak cukup panjang ,jadi saya gunakan dawai sahaja.
5.keseluruhan proses mengambil masa hampir 2jam...aduh sakit pinggang,,next time kalau nak balut lebih baik buka exzos dulu,rasanye lagi santai...
6.Selesai balut dengan semangatnye aku test kereta..tapi tekejut banyak asap keluar,memang panik,ingatkan ,kain tu terbakar...selepas seminggu baru asap tu hilang.
7.sampai sekarang dah sembilan bulan pakai benda ni,, suhu engine memang cantik dapat 80 celcius,sebelum ni 90 celcius..


                                                          saya mula dari tepi dulu

 satu pipe dah siap,extrector 4, 1 bunyi memang mengancam,pick up cun..top speed hilang..ha-ha



                                                         dah siap dah





diypomen facebook





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails