Saturday, December 3, 2011

membalut extractor exzos

1.saya pakai extrector 4 ,1 alloy ,dia punye panas memang tak boleh ingat..boleh rasa sampai ke atas
bonet.
2.saya guna brand Juran,1 kotak cukup untuk satau extrector.
3.peralatan dan barang yg diprlukan,gunting,cable tie,dawai.
4,kalau nak kemas dan cantik lebih baik buka exzos,saya tak buka sebab nak cepat..janji exzos tu tak panas lagi sudah la.
3.sebelum membalut exzos tu ,basahkan exzos rap dengan air dahulu ,supaya  habuk fiber tak berterbangan..kalau kena tangan gatal bro'''
4.saya balut dari bahagian tepi dahulu,selepas beberapa lilitan ikat dengan cable tie.bahagian atas memang boleh pakai aluminium cable tie,yang bawah tak cukup panjang ,jadi saya gunakan dawai sahaja.
5.keseluruhan proses mengambil masa hampir 2jam...aduh sakit pinggang,,next time kalau nak balut lebih baik buka exzos dulu,rasanye lagi santai...
6.Selesai balut dengan semangatnye aku test kereta..tapi tekejut banyak asap keluar,memang panik,ingatkan ,kain tu terbakar...selepas seminggu baru asap tu hilang.
7.sampai sekarang dah sembilan bulan pakai benda ni,, suhu engine memang cantik dapat 80 celcius,sebelum ni 90 celcius..


                                                          saya mula dari tepi dulu

 satu pipe dah siap,extrector 4, 1 bunyi memang mengancam,pick up cun..top speed hilang..ha-ha



                                                         dah siap dah





diypomen facebook





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails