Tuesday, February 19, 2013

Wiring horn kereta


Ada  banyak cara untuk buat wiring horn ni,yang mudah dan senang  faham  macam contoh diagram kat bawah ni.
Yang senang dan selamat saya ikut diagram yang horn button  sambung dengan wayar ground(Negative),kalau guna punca positive takut kena body je kalau wayar tu tercabut.

horn wiring 
horn wiring


1.di horn sambung satu wayar ke body kereta,dan satu wayar lagi sambung ke relay bernombor  87..tebal wayar  14-gauge primary wire atau  1.63mm.

twin  air horn
2.Relay saya tempatkan di bawah dashboard,guna  Horn realy 30-40 ampare,


realy
3.kaki relay yang bernombor 30 sambung ke bateri dan pasang satu fius 20 ampare  berdekatan bateri.
4.kaki relay bernombor  86 terus sambung di wayar bateri tadi (tengok diagram diatas)

5.kaki relay bernombor 85 sambung ke pin horn buton di stearing kereta dan satu pin lagi terus sambung ke body kereta.

horn button wiring
tapekan  semua  sambungan wiring tadi dgn kemas.,,test horn..selesai..pon pon..





Sunday, February 10, 2013

MEMBUKA DAN MEMASANG OIL SUM


Engine ni dah banyak bahagian yang keluar  minyak,head gasket,oil sum,crankcase dan sebagainye hu huh dah rupa orang minyak la pulak engine ni.tak pe saya buat sikit sikit dulu.Kali ni saya nak tukar gasket baru oil sum.kerja diy ni kalau buat seorang memang sukar.ok kita mula sekarang…

1.buka extractor dulu.hanya buka 6 skrew di extractor dan 2 screw kat penyambung pipe bawah.skrew ni sangat ketat.
buka skrew extrector



buka dua skrew bawah yg menyambung  ke pipe lurus


2.buka semua skrew oil sum,tarik keluar oil sum,kalau tak terbuka cungkil sikit dengan skrew driver atau ketuk oil sum dengan tukul getah.
buka semua skrew  oi sum

oil sum dah dibuka,selepas  10 tahun inilah rupanye


3.gunakan scraper buang dan bersihkan gasket lama,kemudian cuci oil sum sehingga bersih,keringkan oil sum.
oil sum dah dibersihkan


4.bersihkan juga tapak oil sum dekat bawah engine.

bersihkan juga tapak oil sum diengine

5.sapukan satu lapisan nipas gasket silen  di tapak oil sum,kemudian letakkan gasket baru.
gasket oil sum
sapukan gasket sealan
lekapkan gasket


6.sapukan satu lapisan nipis gasket sealen di permukaa tapak oil sum di bwah engine
sapukan gasket sealan diengine

7.pasang oil sum ke engine,ketatkan skrew secukupnya.

pasangkan semula oil sum ke engine

8.isikan minyak engine yg baru.dan chek tida sebarang kebocoran disekeliling skrew atau bahagian gasket.

10.pasang semula  exterector exzos
10sapukan exzos sealan ke mulut extractor
exzos cement

sapukan exzos semin ke permukaan sambungan exzos

12.ketatkan semua skrew di penyambungan exzos secukupnya…check di kawasan penyambungan oil sum,pastikan tiada kebocoran minyak disitu….SELESAI



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails