Tuesday, December 25, 2012

menukar coolent spare tank

Penutup coolent spare tank saya dah loose,tak boleh nak tutup sepenuhnye.walaupon bende ni simple,hanya tangki plastic tapi kalau dah bocor engine boleh overheating.seperti biasa soping kat kedai sparepart,nak cari penutup sahaja malangnya tak de jual,terpaksalah beli dgn tangki sekali,harganye rm23..
1.buku tutup tangki ,lakukan kerja ni semasa engine dlm keadaan sejuk.buka dua skrew yg memegang tangki coolent,lihat gambarajah dibawah
coolent spare tank baru
                                          buka dua skrew ,lepas tu tarik saja tank keluar

2.pasang tank baru,dan sambung return hose ke tudung yg baru.
                                                               tank baru dah pasang

                                     pasang hose return hose ke tudung tangki semula

3.Isikan air sampai tanda full di tangki dan tutup tudung semula...selesai

looking for car performance part please click >>>> diypomen motorsport

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails