Saturday, April 6, 2013

MEMASANG LAMPU WIRA BELAKANG / TAIL LAMP

wira tail lamp
Lampu yg lama dah pudar sangat, jadi teringin juga nak tukar yang baru,tail lamp ni pakai lampu led,smart  juga nampaknye,taiwan made nampak kukuh.buka dan pasang amat mudah kalau buat sambil santai 1 jam boleh siap
haya guna spana saiz 10mm
1-mula-mula cabut wire mentol
wayar tail lamp
2.buka semua skrew yg memegang lampu
buka lampu lama

















buka semua skrew yg kat atas tu


lampu dah buka



3,selepas semua skru dibuka tarik saja lampu keluar,,kalau masih lekat ketuk sedikit kepala skrew dgn tukul getah.

4.pasang lampu baru,ikat semula skrew yang dibuka tadi dan pasang semula wayar mentol   


ok dah selesai bahagian lampu bawah..

5.utk bahagian lampu atas caranye pun sama juga,cabut semua skrew yg memegang lampu tersebut
cabut semua screw yg kat atas ni,,lepas tu tarik keluar lampu lama dan pasang lampu yang baru



ok dah selesai,,test semua lampu.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails