Tuesday, July 2, 2013

Membaiki lampu signal belakang


Membaiki  lampu signal belakang

1.signal belakang dah tak berkelip,patulah bila nak memotong asyik kena hon je,,sori bos tak perasan signal rosak.Kerosakan adalah disebabkan oleh breket yang memegang mentol signal dah pecah dan nampak kesan terbakar kat situ.

2.huh lega rasanye dah tahu punca kerosakan,asalkan jangan wiring sudahlah,saya pon potong wayar signel dan bawa terus ke kedai sparepart malangnye dia tak jual utk signel sebab wayar tu datang sekali dengan lampu utama,harganya rm80.mahal betul wayar dan breket  saja,tak nak beli lah,saya fakir lebih baik cari satu breket yg hampir serupa ,puas mencari akhirnya dapat satu, harganya rm3 saja.,trim sikit dgn gergaji  sampai menyerupai breket asal.


tapak positive dah pecah



breket mentol signal baru



3.kerat wayar signel yg bersambung dengan mentol utama
4.buka mentol dari lampu utama supaya anda boleh buat penyambungan wayar diluar dengan selesa


5.sambungkan wayar  negative ke negative,,dan positive ke positive,tapekan wayar tadi dengAN SELAMAT.


sambung wiring lampu dan signal

6.Pasang kembali wayar dan breket ke tempat asalnya semula…test lampu utama dan signal beroperasi seperti biasa…selesai


looking for car performence part click >>>>http://performenzone.blogspot.my/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails