Tuesday, August 20, 2013

jasma 12inci high speed radiator fan

minggu lepas balik kampung mertua di raub pahang,felda sg koyan,sempat pasang kipas tambahan ni,,tujuannya utk standbay kalau kipas radiator rosak,saya letak di depan condensor aircod,sebab belah kiri dah ada atf oil cooler,,wiring hanya sambung ke body dan wire accesory ,buat satu suis dan tambah satu fius..tanpa tambah relay nampak ok je kipas tu pusing..ikat kipas dgn cable tie saja,,yg ni utk emergency saja..kalau nak selalu on kena pasang relay lah


jasma 12 inch high speed radiator fan
bumper kena buka dululah,,baru senang nak pasang,,cun cun masuk utk wira




ok..dah siap pasang..




test power ,,kat kebun,,menghirup udara nyaman kat kampung,,,wah sejuk la pulak suhu radiator ni 70celcius je,,menggigil bila pasang aircond,,sejuk sangat..so tutup je suis kipas tu,,jimat karen





looking for car performance part click this >>>>http://performenzone.blogspot.my/








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails